Kráľovská cesnaková polievka

29.05.2011 22:37

 

Ingrediencie

  • 6 zemiakov
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica vegety
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica rasce
  • 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate
  • starší chlieb alebo pečivo

Postup

Očistený cesnak prelisujeme. V hrnci roztopíme maslo, popražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou, premiešame a prilejeme asi 1,5 l vody. Pridáme očistené, na malé kocky nakrájané zemiaky a uvaríme ich do mäkka. Polievku odložíme z ohňa, dochutíme vegetou, rascou a soľou, pridáme petržlenovú vňať a všetko spolu zmixujeme. Chlieb (pečivo) nakrájame na kocky a na teflónovej panvici na troche tuku opražíme dochrumkava a pred podávaním dáme do každej porcie.

—————

Späť