Bravčové medailónky s rokfortovou omáčkou
29.05.2011 22:27

Ingrediencie
- 400 g bravčovej panenky
- 150 g rokfortu
- tavený syr
- 2 strúčiky cesnaku
- paradajky,olivy,sójová omáčka
- hladká múka
- maslo
- 1 dcl mlieka
- ryža
- soľ
- mleté čierne korenie
- bylinková soľ
- sušená koreňová zelenina
- olej
Postup
Olej, soľ, korenie, pretlačený cesnak, sójovú omáčku a bylinkovú soľ zmiešame. Bravčovú panenku nakrájame na 1,5 cm kolieska, jemne naklepeme alebo roztlačíme dlaňou a vložíme do pripraveného pácu na 8 – 12 hodín. Potom mäso zprudka opražíme a poukladáme na uvarenú ryžu. Z rozpusteného masla a múky urobíme zápražku, pridáme mlieko, tavený syr, nastrúhaný rokfort, sušenú koreňovú zeleninu a premiešame. Omáčkou prelejeme mäso s ryžou, ozdobíme nakrájanými paradajkami a olivami a podávame.
—————
Späť