Bravčové medailónky s rokfortovou omáčkou

29.05.2011 22:27

 

Ingrediencie

  • 400 g bravčovej panenky
  • 150 g rokfortu
  • tavený syr
  • 2 strúčiky cesnaku
  • paradajky,olivy,sójová omáčka
  • hladká múka
  • maslo
  • 1 dcl mlieka
  • ryža
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • bylinková soľ
  • sušená koreňová zelenina
  • olej

Postup

Olej, soľ, korenie, pretlačený cesnak, sójovú omáčku a bylinkovú soľ zmiešame. Bravčovú panenku nakrájame na 1,5 cm kolieska, jemne naklepeme alebo roztlačíme dlaňou a vložíme do pripraveného pácu na 8 – 12 hodín. Potom mäso zprudka opražíme a poukladáme na uvarenú ryžu. Z rozpusteného masla a múky urobíme zápražku, pridáme mlieko, tavený syr, nastrúhaný rokfort, sušenú koreňovú zeleninu a premiešame. Omáčkou prelejeme mäso s ryžou, ozdobíme nakrájanými paradajkami a olivami a podávame.

—————

Späť