Viedenský zeleninový šalát
29.05.2011 22:22

Ingrediencie
- 250 g majonézy
- 4 uvarené zemiaky
- 1 menší zeler
- 2 zelené papriky
- 4 paradajky
- 1 čerstvá malá uhorka
- zväzok reďkoviek
- 1 čajová lyžička horčice
- 1 čajová lyžička worcestrovej omáčky
- 1 menšia cibuľa
- citrónová šťava
- ocot
- mleté čierne korenie
- soľ.
Postup
Očistené paradajky dáme na chvíľu do horúcej vody, potom ich olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Očistený a umytý zeler rozštvrtíme, nakrájame na tenké plátky a chvíľu povaríme v osolenej a okyslenej vode. Očistené a umyté zelené papriky rozpolíme, jadrá vyberieme a papriky nakrájame na rezance. Reďkovky umyjeme a nakrájame na kolieska, olúpanú uhorku nastrúhame na plátky, uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Všetko dáme do hlbšej misy, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, osolíme, okoreníme, okyslíme octom a premiešame. Do majonézy zamiešame trocha soli, mletého čierneho korenia a práškového cukru, pridáme horčicu, worcestrovú omáčku a citrónovú šťavu. Nakoniec ochutenú majonézu zľahka zamiešame do šalátovej zmesi. Podávame s čerstvými rožkami alebo chlebom.
—————
Späť