Viedenský zeleninový šalát

29.05.2011 22:22

 

Ingrediencie

  • 250 g majonézy
  • 4 uvarené zemiaky
  • 1 menší zeler
  • 2 zelené papriky
  • 4 paradajky
  • 1 čerstvá malá uhorka
  • zväzok reďkoviek
  • 1 čajová lyžička horčice
  • 1 čajová lyžička worcestrovej omáčky
  • 1 menšia cibuľa
  • citrónová šťava
  • ocot
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Postup

Očistené paradajky dáme na chvíľu do horúcej vody, potom ich olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Očistený a umytý zeler rozštvrtíme, nakrájame na tenké plátky a chvíľu povaríme v osolenej a okyslenej vode. Očistené a umyté zelené papriky rozpolíme, jadrá vyberieme a papriky nakrájame na rezance. Reďkovky umyjeme a nakrájame na kolieska, olúpanú uhorku nastrúhame na plátky, uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Všetko dáme do hlbšej misy, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, osolíme, okoreníme, okyslíme octom a premiešame. Do majonézy zamiešame trocha soli, mletého čierneho korenia a práškového cukru, pridáme horčicu, worcestrovú omáčku a citrónovú šťavu. Nakoniec ochutenú majonézu zľahka zamiešame do šalátovej zmesi. Podávame s čerstvými rožkami alebo chlebom.

—————

Späť


Vytvorte si web stránku zdarma! Webnode